Välkommen till ICE-charms!

Välkommen till ICE-charms!

Vi vill att alla människor - oavsett kronisk sjukdom eller inte - ska känna sig trygga med att de får ett snabbt och korrekt omhändertagande i en nödsituation.

Våra armband ger ambulanspersonal möjlighet att identifiera dig även om du inte är kontaktbar - en möjlighet som tidigare aldrig funnits i Sverige - och att ta del av viktig information om dig. ICE-charms mål är att bidra till en snabbare och mer patientsäker behandling.

Under hela 2017 kommer det att pågå en studie där ambulansen i Storgöteborg tillsammans med oss testar och utvärderar vår produkt. Vi är glada om du vill delta i studien och vi erbjuder därför ett prototyp-armband kostnadsfritt.

Notis

Per den 30/11 är projektet som vi genomförde tillsammans med Sahlgrenska Universitetssjukhus och Tieto avslutat och inga nya armband skickas ut i dagsläget.

Vi vill passa på att tacka er som varit med i projektet och påminner om att armbandet inte längre är användbart.

Är du nyfiken på vår produkt/tjänst är du självklart välkommen att höra av dig till oss på support@icecharms.se.

Skapa konto / Logga in

Felaktigt angivet personnummer, försök igen.

Inloggning misslyckades

ICE-charms

Vad är ICE-charms?

ICE-charms är en ökad trygghet i formen av ett armband. Genom en anpassad teknik kan ambulanspersonal vid en akutsituation läsa av armbandet och ta det av viktig information om dig.

Sahlgrenska ambulanssjukvård genomför just nu en studie tillsammans med ICE-charms. Har du diabetes, stroke, afasi eller epilepsi och bor i Storgöteborg? Då vill vi att du deltar i studien, för att bidra till en ökad trygghet och patientsäkerhet i sjukvården. Deltagandet är naturligtvis kostnadsfritt.

Skapa ett konto ovan så kontaktar ICE-charms dig.

Ingen information lagras på armbandet utan är tillgänglig för ambulanspersonalen via en säker molntjänst.

Varför bära ICE-charms armband?

ICE-charms tillhandahåller en unik möjlighet för alla som önskar och har behov av att kommunicera personlig och eventuell medicinsk information till omgivningen vid en nödsituation.

Oavsett om du har en kronisk sjukdom, en komplex sjukdomshistorik eller om du är helt frisk kan du hamna i en akutsituation där du inte kan kommunicera med omgivning.

Hur fungerar ICE-charms?

Genom en anpassad teknik möjliggör ICE-charmsarmbandet att ambulanspersonal kan läsa den information du har valt att registrera på ditt ICE-charmskonto*.

Vid en akutsituation får ambulanspersonalen omedelbart tillgång till den viktiga informationen som du vill förmedla. Ambulanspersonalen har även möjlighet att ta del av din sjukvårdsjournal, dock endast då du lämnat ditt samtycke. ICE-charms mål är att bidra till en snabbare och säkrare behandling vid en akutsituation.

*Ingen information lagras på armbandet utan är tillgänglig för ambulanspersonalen via en säker molntjänst.

"Ett lättanvänt armband designat så att du kan känna dig stolt, trygg – och snygg!"

Anna-Karin Norrman (idébärare och partner i ICE-charms of Sweden)

Kontakta oss

Vi vill gärna höra ifrån dig!

Kanske har du frågor eller funderingar kring ICE-charms? Vill du ge oss tips och råd om hur vi kan förbättra tjänsten? Vill du berätta om hur ICE-charms har hjälpt dig eller någon vän?

Oavsett vad ditt ärende är så ser vi fram emot kontakten med dig!

Siw Hege Axelsson
0768 98 44 88

Borttappat armband?

Enkelt att spärra!

Skulle du förlora ditt armband går du in på ditt konto och väljer ”Spärra armband” under Mina armband.

Samarbetspartners